Idag var det avslutning för 1:or och 2:or på Filbornaskolan där jag jobbar (gymnasieskola, grundskolan slutar på tisdag) och imorgon är det studenternas tur. Vi har underhållning för både studenter och övriga elever och idag tyckte min kollega Martin (som var ansvarig för programmet – så sköööönt att jag inte behöde lägga mig i det!!!) att det var lite tunt i programmet, så snabbt och lätt fixade vi ihop ett lärarband som fick spela… ”Sommartider” skränade ut ur högtalarna, orepat blir alltid roligast, som en överraskning liksom…

Imorgon har vi hyrt in personalen från Wallmans här i Helsingborg. Det blir förhoppningsvis riktigt bra.

På lördag flyttar ”Great Expectations” hem till Finland. Jag skall möta Sanna och Melina från Kennel Ferdores någon stans i Gränna-trakten för att äta lunch och lämna över honom. Han är en riktig ”myskille”. Alltid glad, aldrig ”gapig” (som sin syster och hennes huligan-kompis Billie), väldigt frimodig och social och superkelig – en otroligt trevlig valp alltså. Veterinären Anna som ombesiktigade honom (u.a. såklart) i förrgår blev helt förälskad.

Billie började på valpkurs idag hos Petra Staaf (www.staafshundrad.se). Hon var jätteduktig på inkallning (men det har jag ju också tränat sedan hon var 4 veckor) men hade svårare för kontakten. Vi var i en hästhage… Efter en stund gick det ganska bra. Passivitet är hon världsmästare på :))

Shandi kommer att få gå valpkursen hos Helene.

Valparna har fått flytta ur valphagen och bor nu i hela tvättstugan. Bella och Blossom får passa dem första natten. Billie har bott några nätter hos mig i sovrummet, men i natt får hon göra sina kompisar sällskap. Jag behöver sova en hel natt – det var länge sedan!