Eller man lär så länge man har elever – som vi säger i skolan.

Jag har ett boktips; ”Skjut inte hunden” av Karen Pryor (Tack Anneli för att du önskade dig den av mig, jag köpte en till mig själv också och har haft MYCKET nöje). Den funkar lika bra på hundar som på elever. Min chef läste den och tyckte den var den bästa pedagogbok han läst.

Helt klart är att vuxna importhundar reagerar inte som vanliga svenskfödda hundar. Det är väldigt viktigt att ha den kunskapen när man importerar en hundgårdshund från Europa… Det hade inte jag. Och det blev en dyrköpt läxa – för både Blossom och alla andra inblandade.

Förhoppningsvis kommer ett reportage av Yrsa Franzén (www.handmedhund.nu) i Hundsport just om det, med anledning av Blossoms försvinnande – hon är inte den enda importerade hundgårdshunden. Kanske kan man förhindra att detta händer igen.

Det är dags för Bellas valpar att flytta. De första har redan åkt och resten åker också under helgen. Det blir tomt, men en välbehövlig semester väntar!

Jag har lovat barnen och mig själv att jag inte ska varken maila eller uppdatera hemsidan förrän efter världsutställningen. Vi får väl se om jag klarar det… Fler flyttfoton på valparna kommer förstås.

Blossom fick bada efter ”turen i naturen”. Hon blev vit och fin igen. VÄLDIGT vit. Har aldrig sett så svart vatten rinna av en hund!