Som lärare har jag privilegiet att ha påsklov. Ja, det innebär att min lön är utspridd på 10 månader om året eftersom det var vad en lärare jobbade i begynnelsen. Numera jobbar vi dygnet runt 11 månader om året och har fortfarande betalt för 10 månader. Och det är om man jobbar heltid. Gör man inte det är man en riktig looser. Jag är en looser. Väldigt mycket looser.

Sen blir jag lite filosofisk. Vad är påsklov? Lov… är det att vara ledig? Kanske.

För oss innebär det att vi går upp halv sju och är i stallet före nio (mina barn är väldigt tröga i starten). Annie och Alicia hyr häst, vilket är ett hedersuppdrag… För mig? Hm… inte direkt! Jag är stalldräng och betjänt!

Annie och Paddy och Alicia och Henke.

Henke är stallets trotjänare. Han är 21 år och har varit ridskoleponny sedan han var 4 år. Det är rekord flera gånger om. Och tro det eller ej – men han är pigg, glad och energisk. Åsa på Helsingborgs Ridskola är noga med sitt hästmaterial. Håller de inte måttet byts de ut direkt. Då förstår man vilken suverän ponny Henke är!

Här är Åsa och Mona. Åsa håller på att köpa nya hästar (per telefon) och Mona är Daniellas mamma. Daniella är Annies bästis och Mona är en fantastisk människa! Supergullig. Lika gullig som sin ljuvliga dotter.

Två galna bästisar! Daniella följde med oss hem och på kvällen var det agilityträning.

Här är Annie och Blossom på small-banan, eller möjligen medium (de bygger inte om hela tiden – det är ju bara höjden på hindren som skiljer och det vet vi ju att Blossom klarar).

Tindra, som tävlar i hoppklass 2, fick följa med ikväll. Sedan ringde vi Linda och sa att hon inte ville åka hem =) Vi gillar Tindra och Annie vill gärna tävla henne i sommar. Mmmm mysiga Tindra! Men du är svår att hitta bland löven!

Självklart var Bella också med. Vi tränade lite lydnad och jag fick henne att vara tyst till slut. Vilken seger! Hon ÄLSKAR att träna – till den milda grad att hon måste pipa lite. Jag inser att det är stress och gillar det inte alls, men det svåra är att träna bort det. Nu tror jag att jag kommit en bit på vägen. Målet är en 1:a i lydnadklass 2, m a o uppflyttad till lydnadsklass 3, innan året är slut. Innan dess ska vi ha ett Lp 1 förstås.

VÄRLDENS BÄSTA PERRO!! Mer lättlärd, underbarare och mer fantastisk hund finns inte. Jag vet att många har synpunkter på det, men så är det bara. Bella är bäst. Kanske inte alltid i utställningsringen (och inte utanför heller – Bella the bitch…). Och kanske inte alltid på lydnadsplan. Men sammantaget. Hon är BÄST!!

Vi har också haft besök av Ekko och Laban som behövde sommarfrisyrer.

Labanoch hans ”lill-husse” Jacob – som också var sugen på ny frisyr smiley.

Agneta och Ekko. Agneta med sin nyinköpta klippmaskin. Hon ville ha lite stöd första gången hon klippte, så jag klippte Laban under tiden.

Tack för att ni kom, Camilla, Johanna, Jacob och Agneta! Och tack för fikat Camilla!!

Fast det största TACK:et måste vi rikta till min fantastiska man och barnens underbara pappa som orkar med sin jobbiga djur-familj!!

PUSS OLA!