Några sysselsättningsproblem har man inte med hästintresserade barn. I helgen var det semifinal i 4-årschampionat på Helsingborgs Ridhus och hela familjen var engagerade som funktionärer. Bella och Blossom hjälpte till i sekretariatet tillsammans med mig. Flickorna krattade banan.

Klubben har två ryttare som dominerar – Niklas Arvidsson och Jörgen Larsson. Niklas vann med en av de hästar han red.

Trevlig, men tidskrävande aktivitet. Samtidigt gick en andra semifinal på Strömsholm. Vinnare där var Turmalin, en häst som hör hemma hos familjen Hugosson här i Helsingborg (www.heliotrop.se). Kul, eftersom jag såklart haft deras dotter Emelie i skolan. Pappa till Turmalin (som är godkänd hingst) är deras berömda Tornesh, som Malin Baryard Johnsson rider.

Märklig värld, hästvärlden, när man håller på med hundar. I stamtavlan är det hingstarna som räknas och en hingst kan vara pappa till hur många hästar som helst. Jag håller mig till hundar. Vi uppfödare konstaterar att det är dyrt att föda upp hundar – men det är rena rama lotterivinsten mot vad det kostar att föda upp hästar! Med tanke på att en häst äter för minst 1000 kr/månad… sen ska den ha stallplats, försäkring, skor, utrustning… osv.

Efter tävlingen var det öppen bana och Hitch fick hoppa två rundor. Duktiga ” Viccan” hoppade honom först (eftersom han gav Annie en luftfärd som hette duga igår) och sedan hoppade Annie ett varv.

För er som undrar om valpar så är det en våraktivitet. Jag har varken tid eller lust nu för valpar. Det måste suga i ”valptarmen” och tid måste finnas. Jag hoppas kunna para både Salsa och Blossom till våren. Salsa löper troligen i december/januari och Blossom i februari/mars. Förhoppningsvis suger det i valptarmen igen då! Här är en suddig bild på nyfödd Wilma. Hade inte så bra kamera då… men lite sugen blir man ju…