Alla valparna har flyttat och jag har glömt att ta flyttbilder på Zorro och Selma!! Snälla, be någon fota er och valpen och maila till mig.

Hur som helst har lugnet lagt sig i huset. Minst i huset är nu Shandi (ingen vidare bild, men man ser att hon är relativt nyklippt) – och hon är otroligt duktig (svårt för er att tro som hämtat era valpar, dem plågade hon rätt duktigt om hon fick chansen – jag lovar att hon inte fick chansen så ofta!). Idag var vi på valpkurs och hon är sååå följsam. Kontakten och inkallningen sitter som en smäck och Petra klickade in henne på nolltid. Jättekul! Hon sitter kvar, ligger kvar – nu ska avståndet öka. Hon känns fantastiskt trygg. Jag har ju gott om tid på mig smiley .

Jag ska börja träna bakdelskontroll också. Mmm. Den här hunden ska inte vara 7 år innan hon debuterar i lydnadsklass 2. Det kanske inte Bella hinner bli heller, men det lutar nog åt det… Äh fjärren sitter (faktiskt treans fjärr). Och fria följet är ok. Hon skallar hoppet, tuggar på apporten, stannar innan rutan, segar i inkallningen och tar flera steg i ställandet… Men platsliggningen är hennes paradgren. Hon har hittills aldrig rest sig upp (peppar, peppar). Tur att det är koeff 4 smiley. Läggandet kan hon ju sedan ettan, även om det går lite långsamt. Hon har inte så bråttom nuförtiden.

Jag kommer inte att tävla innan jag känner mig färdig och det verkar ta tid. Men nu har som sagt valparna flyttat så nu finns det inga ursäkter längre. Inte för spårandet heller!!

By the way, idag köpte jag 12 kilo färskrökt kyckling, så jag hoppas att det kommer ett gäng på lördag. Det kommer att serveras ovan nämnda skivade kyckling från http://www.karragard.se/, sallad, bröd, såser, dryck, kaffe/the med någoning därtill.